Jul 10, 2009, 11:00 AM

Какво е любовта? /рубаи/ 

  Poetry » East forms
755 0 13

 

Какво е любовта?

Твоите верни очи ли са това?

Не е ли плитката бабина в раклата?

Не е ли тихата твоя сълза?

 

Или, може би, е болката насън?

Или движението навън?

Пътят към Бога или

на кристалните чаши приятният звън?

 

Не е ли блестналата капка роса?

Пръсти преплетени ръка във ръка?

Как мислите, приятели мои,

Раждането или Смъртта?

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??