Dec 7, 2012, 6:47 PM

Календар за любов 

  Poetry » Love
1259 1 2

Ще стигнат ли всичките земни реки,
когато, там в утрото лумне пожарът
и в сляпата ярост, ти Господ кориш,

затуй, че бил дал ти любовна отвара?

А после повярвал си в чувствата... Те,
в сърцето, че могат цветя да засаждат,
смутен, ти повтаряш със глас на дете:
Аз, хора: Защо ли, защо съм се раждал?

Но няма да срещнеш в ответни слова...
Ключ! Входът за Рая е често заварден,
животът ни, казват... бил проста игра,
но само, щом зърнеш проклетите карти.

Прощавай, че груб съм, но зная момче.
Хей, мъж си... Не, мравка - да лазиш!
Виж, тази любов ще забравиш, дорде,
в кръг бързо изприпкат сезоните, даже.

Тогава ще можеш отново... Ще спреш,
да бършеш сълзите и с блудкави думи,
да мамиш душата, че плуваш в море,
а с ехо да падаш във кратер бездънен.

Елек, ще наметне небето - в цвят син,
от радост огрян ще се шумне листакът.
Съдбата ще влезе... в олтарът! Амин!
А с нея , тя също. Но трябва да чакаш!

© Ангел Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??