May 23, 2008, 1:38 PM

Калугерова песен 

  Poetry
592 0 10

КАЛУГЕРОВА ПЕСЕН

 

Света бял, мамо,
света аз загърбих,
черно расо, мамо,
расо облекох
и тежък кръст, мамо,
на душа моминска окачих.

Зад стени дебели, мамо,
младостта си заробих,
в килия тъмна, мамо,
тъмна темница.

На Стоянова сватба, мамо,
идете със татя
и Стояново либе, мамо,
с божури дарете,
мойта мъка, мамо,
по Стояна, юнака,
в тъмница черна, мамо,
във сълзи ще излея!

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??