Идва момент, в който усещаш,
че товарът дошъл е в повече.
Изтръпват вече твоите плещи,
да го мъкнеш все нанагорнище.
За кратко обмисляш как да постъпиш.
Решаваш. Захвърляш всичко встрани.
Но преди в новата роля да встъпиш,
помисли: как си постъпвал преди.
Всяко камъче слагаше в джоба.
А с тях те замеряха често.
Нямаха страх дори и от Бога.
Да те корят беше по- лесно.
Събери всички камъни техни.
Застели си пътека от тях.
Те нека в калта да си газят.
Това няма да бъде твой грях.
© Ник Желев All rights reserved.
Виж... аз искам да го кажа простичко: нека се постараем от камъните на чуждата злоба, завист и др. такива, да се абстрахираме. Червеят на злобата гризе тях, не нас.