Jan 22, 2023, 8:09 AM

Карма 

  Poetry
244 0 2

 

Сълзите си, ще пресуша

И мъката от себе си,

ще я изтръгна

По нов път,

ще закрача във зори

и миналото,

зад врата дебела, ще заключа

Ще зачертая всички наши планове

и нови,

само свои, ще напиша

И пътят си ще следвам –

неотлъчно, вярно

Заключила зад себе си,

едно несбъднало се минало

Ще тичам срещу вятъра

Ще падам в дупки

Ще се катеря по пътеки стръмни

Сама, ще се изправям

Сама и ще политам

Във студ ще мръзна

В горещини ще се топя

Сама,

със бурите ще се преборя!

Сама, ще нося кръста си!

Със всичко, всичко, ще се справя!

И всичко все сама –

добро или пък лошо,

ще посрещам...

Във името на

две крехки длани

Във името,

на две очи невинни,

които

носят блясъкът на мойте,

но погледът във тях...

      е твоят...

 

Valentina Mitova

20/01/2023

 

 

 

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??