Sep 1, 2017, 11:37 PM  

Категорична 

  Poetry
701 0 0

 

Не ми пришивай фамозни имена –

аз съм онази... Чуждата, без име,

която все се скита по света

и търси бряг през всичките години.

 

Не се опитвай да ме разбереш –

очите ми достатъчно говорят.

Kогато вместо слънце виждаш скреж

е време да им подариш простори.

 

Не бързай да ме впрегнеш във хомот –

свободата ми по-ценна е от хляба,

какво тук значи земният живот,

не успея ли и нея да опазя?

 

Не очаквай удобно да мълча

когато те не искат да говоря –

да бъда като тях дори не ща,

пък кой каквото иска да мърмори...

 

Не ставам за леха на всеки цвят

и не пасвам като камък във стена,

но усетя ли в теб моя аромат:

Тогава, чак тогава, ти ела! 

© Анна Банчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??