Sep 22, 2017, 11:31 PM

Като мен 

  Poetry » Free verse
476 0 3

Почти като мен ти живееш и дишаш

и по своя си начин стихове пишеш.

И двамата говорим за днешните дни -

за звездния прах по нозете,

за облачния унес в безветрени води,

за тихия смисъл и старите рани,

за дръзките мисли и вещите ближни.

 

И двамата говорим за днешните дни -

да можеш и после да знаеш,

да чуеш и после да пишеш,

да чувстваш и после да мислиш,

да искаш и после да даваш,

да тръгнеш и после да вземеш,

да кажеш и после да помниш.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ...да вразумиш...
  • "да кажеш и после да помниш".... хареса ми! благодаря!
  • "да кажеш и после да помниш".... хареса ми! благодаря!
Random works
: ??:??