Nov 30, 2012, 10:34 PM

Като река 

  Poetry
724 0 4

Като река съм. Буйна и пенлива.
Дори за миг не спирам своя бяг.
Сред сенки и миражи се разливам,
секунди не броя, не търся бряг.

Водите ми са луди и омайни,
докосват нежно, къпят светове
и напояват знайни и незнайни
треви или уханни цветове.

И бързей съм - задъхан и бълбукащ,
и вир - непроницаем и дълбок.
Потайна и прозрачна като скука,
искряща като дяволско око.

Река съм. Пълноводна и различна.
Загадъчна и светла като ден.
Реката на забравата прилича,
навярно, изненадващо на мен.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??