Ако сълзите ми са коси,
с тях ще те галя.
С очите ми ще отплаваш.
На устните си ще те приютя
от този студ, притъпил сетивата.
Чувствам, че си ослепял от сива пъстрота.
Онямял като забравена китара.
С теб
вчера и утре
се превръщат в излишни понятия.
Искам само голия скитник, спрял пред моята врата.
Моят дом е в пустошта.
Далеч от поредната любовна илюзия,
от обещания, очаквания и издъхващи предателства.
Не искам никой да споделя самотата ми,
защото тя е само моя.
Понякога е достатъчно просто да видиш слънцето с очите на живия,
за да се стопли душата ти.
Само да озарим нощта
неуловими като блясък на светкавица.
© Радостина Попова All rights reserved.