Mar 2, 2011, 8:34 PM

Китара със струни от тръни 

  Poetry
691 0 1

Аз бях китара,
за тебе създадена.
Със струни, опънати
до краен предел.

А ти ме докосваше,
запявахме с вятъра
един нов, непознат,
вълшебен рефрен.

Сега съм китара
със струни от тръни.
След теб с нея
други ще свирят.

Но от техните пръсти
алена кръв ще извира.
Неспособни душата да стигнат,
ще спрат... и ще си идат.

Само една ръка
душата-китара желае.
Само тя  може
да премахне тръните.

И пак ще засвирят
новата-стара мелодия,
моите струни,
от тебе докоснати.

© Снежина Айдарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Сега съм китара,
    но със струни от тръни.
    След теб други ще свирят,
    но от техните пръсти
    алена кръв ще извира."
    Поздравления!
Random works
: ??:??