May 28, 2010, 12:04 AM

Клоун 

  Poetry » Other
2347 0 17

 

Старият клоун, зад маската бяла,

крие душата си с мъката цяла,

често изпълвала тъжните дни,

когато забравяхме да сме добри.

Ето, пред нас е с усмивка щастлива,

а никой не вижда, че малко е крива.

Дълбока тъга в сълзата се скрива,

от своята буза той с ръка я изтрива…

Скача, търкаля се, ужким се смее,

усмивка-рисунка пред зрителя грее.

Спектакълът свърши и маската пада,

в гримьорната тежко на стола присяда

клоунът тъжен, стар…  уморен е,

завеса спуснал над живота си – сцена…

 

 

 

http://www.vbox7.com/play:e89a8510 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??