Mar 25, 2018, 8:15 PM

Клюкарката овца 

  Poetry » Humour
2153 4 6

                                                          На мегдана по средата

                                                          една овца вървеше,

                                                          като метроном главата

                                                          насам-натам въртеше.

                        

                                                          Да види, чуе, разбере

                                                          какво, кога, къде,

                                                          в човешкото се люшнало море

                                                          ценна вест да не отърве!

                 

                                                          Да е готова за вечерта

                                                          пред останалите овце

                                                          с изнасянето на речта

                                                          когато с тях се събере.

                     

                                                          Застанала на стадото в средата

                                                          дълго да разказва, да блее,

                                                          от знанията ѝ за света и махалата

                                                          всяка овца да немее.

                      

                                                          Така се върти колелото

                                                          в града и в селото,

                                                          във всички посоки на земята,

                                                          ден не минава без словото на овцата!

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??