Dec 13, 2023, 3:00 PM

Код за достъп 

  Poetry
213 1 2


                          "трябва ми код 
                            за взлом в мислите"
                                             Vessi Vlaich

 

 

Дали ще мога да вляза с взлом 
в мислите ти? 
Ще направя набързо погром 
и ще се върна във себе си... 
Но нямам нужния код, 
пробвам пак и пак, и пак, 
грешен е всеки мой ход!
Още съм на моя праг,
въртя се в главата си. 
А мислите мои се лутат, 
блъскат се, падат, 
не се предават... 
Особено една, 
напориста,
като нова луна... 
Решавам да я последвам. 
Почти я преследвам. 
Настигам я. 
Кажи ми, какъв е кода? 
Питам я, после се моля... 
Може би е надежда? 
А тя ме поглежда 
и с усмивка най блага
ми казва: 
Любов е кода, драга...
Любов изричам 
и в миг разбирам, 
че код друг не ми трябва!
Любовта е кодът за достъп
до всичко и всеки... 
Любовта е кодът за достъп
сега и навеки... 

 

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??