Feb 14, 2020, 10:45 AM

Кога позволихме 

  Poetry
350 0 0

КОГА ПОЗВОЛИХМЕ

 

Кога позволихме на злото да ни прегърне,
да сложи мъртвешка целувка на нашите
още топли устни, с две да му отвърнем,
да легнем в леглото кално на търгашите?

 

Кога? - Сигурно е още в раждането на света,
с ябълката, змията, Содом и Гомор, потопа.
Роди се Христос, за да възцари Любовта, Мира,
но ние го приковахме на кръста безропотно

 

в името на своите страсти, или бездушието,
на прокълнатия зародиш в душите си пусти,
на парите студени, но желани съзвучието,
на целувката нощна от откраднати устни.

 

До кога ще гледаме на света всред позора,
свити в него... жив плод в мъртва утроба?
Време е да се Родим - нови, любещи хора,
да познаем Светлината, познали вече гроба.

 

13 02 2017
 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??