Когато в очите ми свети
пъстрооката нежна луна,
ще пеят звездите в небето
за влюбена в тебе жена.
Когато във мене се съмне
и дъжд под дъгата вали,
ще литна след моите мъртви -
изгубени с тебе мечти.
Когато в съня ти пристъпя
с припламнали жадни очи,
ще искаш да бъда в дъха ти -
дори този сън да горчи.
© Морско конче All rights reserved.
Ева, вероятно дисидента не е прочел нищо друго от Пеньо Пенев, освен за теменугите....