Jun 6, 2009, 10:28 AM

Когато думите са нищо 

  Poetry » Love
664 0 1

„Когато думите са нищо”    

 

Трудно бе да гледам във очите ти

и да си мисля какво ли има в тях.

Те бяха празни и минаваха през мен,

затворени – те скриха своя страх.

 

И в мълчание, което не познавах,

аз просто мислех за това,

че губя смисъла, във който вярвах -

как стигнахме дотук или кога!

 

От болката си вземахме по нещо,

което стискахме в студените ръце!

И нали това ще е последната ни среща,

дъждът изпрати ни от тъжното небе.

 

Знаехме, че ще е тъжно и небето с нас –

то мокреше застиналия път,

Където двамата, останали без глас,

смирено чакахме най-страшния си съд!

 

Трудно бе да гледам във сърцето си

и да си мисля дали останало е нещо там!

То знаеше за болката в лицето ти –

болката, която каза ми, че съм останал сам...

© Горан Русинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??