Jun 20, 2024, 10:51 PM

Когато имам суша под клепачите 

  Poetry » Love, Phylosophy
66 1 2

Подгизваше душата ми с годините, 
от дълго неизплаканите съ̀лзи.
Във плиткото ли давят ги щастливите,
и дъното им в кърпа ли е вързано?
Не зная, ала моите терзания,
тъй неотдавна глътнаха вода 
с изтъркани парадни обещания, 
че няма да живея в самота.
Но аз нали не вярвам в празни думи, 
(познавам страховете на страха)
отворих си сърцето, да се влюби, 
заключвал го във не една лъжа...
И вярно! Мойта смелост ме прегърна, 
за дето не склоних очи във мрака.
На сляпо все за тебе се озъртах  
сред хиляди миражи в любовта. 
Не мислех, че за суша ще се моля
на Господ - да пресъхне тази мъка.
Какво ли не научих от неволя, 
белязал сам трънливия си път... 
Но нека ми е сухо под клепачите! 
Не виждах от вълните на тъгата. 
И ако някога отново се разплача, 
съм тръгнал от живота към смъртта...

 

©тихопат. 
Данаил Антонов 
20.06.2024

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Пътят е много по-дълъг, отколкото живота ни дава време да го извървим... Благодаря, Краси! 🙂
  • Има такава поезия - все по-навътре към душата, някой път си мислиш, че си стигнал, където трябва, а отново се оказва, че изобщо не си тръгвал...
Random works
: ??:??