Mar 7, 2019, 10:47 AM

Когато любовта умира 

  Poetry » Other
280 1 1

Всичко взе да се купува –

хора, ценности, мечти...

Живота нищичко не струва,

измерва се само във пари.

 

Достигнал такова дередже,

тоя свят от низост се огъва.

Ах, колко злоба тук тече!

Нервите, като въже опъва...

 

В култ лъжата се издига,

на мода идва пошлостта.

Паднал никой го не вдига,

на просяк хвърля се троха.

 

Трибуната се дава на глупците,

аман от блудкави брътвежи!

А кой ли помни мъдреците –

за първи короноват се невежи.

 

В миша дупка крием доброта,

нима и Бог от хората избяга?

Короната надяна алчността

и обръча взе да се затяга...

 

А ценностите кой ги тачи –

духовното се игнорира.

Лошотията към гибел влачи,

когато любовта умира.

 

07-03-2019

© Надя Уорендър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??