Feb 5, 2021, 9:58 AM

Когато пълен Месец проговори 

  Poetry » Love
683 6 13

Когато си отивах и таксито,
жълтееше в сумрака, като знак
и : На къде? –  Шофьорът ме попита,
да беше ме попитал просто: Как?

 

Как смогнах там, на мекото възглаве,
копнеж и тиха страст да съблека
и самодивска риза, да оставя –
без сбогом и без махване с ръка.

 

Ти някъде, из сънищата луташ,
прегърнал свойта, мъжката вина.
А аз –  облякла делника, нечуто,
превръщам се пак в ничия жена.

 

Кръстовища ме дебнат и шофьори,
над същността ми женска нямат власт.
Когато пълен Месец проговори
и приказка разкаже, вместо нас...

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??