Jun 5, 2009, 12:24 PM

Когато си отиде радостта 

  Poetry
701 0 0

Горчиви стъпки падат бавно в мрака,

вали порой от спомени горчив,

черен облак е надвиснал и ме чака,

денят отново е студен и сив.

 

Забулени надежди с воала на мъглата,

мечти, посипани отдавна с лепкав прах,

страхът е демон, взиращ се в стъклата,

в нощта, в съня - отново страх.

 

Изронени трошици на очакване,

яде ги бавно времето  бацил,

сълзи поройни в  миг на оплакване

и мозъкът на топка се е свил.

 

Пълзят денонощия бавно и мудно,

нямат нито начало, ни край,

дните минават, а нощите трудно,

страдание има ли, свършва в безкрай!

© Христина Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??