Feb 13, 2013, 10:12 AM  

Когато те срещнах 2 

  Poetry » Love
745 0 3

 

Когато те срещнах (2)

 

Кой ли  вятър

шегобиец

ни намери?

Беше бегла и

случайно-

доверчива

първата ни среща.

Сляпата неделя.

Аз така

и не разбрах.

Беше влюбен,

шарен

и погубващ

месец листопад.

Още несъбудена

и още друга,

не разбирах още

откъде се взе

тази неизмислена

вселенска тишина.

И луната беше ококорена -

като бабичка

от махалата.

И звездите ми намигаха

отгоре

като вчерашни познати.

Помня - нещо пееше:

лозницата на двора,

и щурците,

и...

Пееше,

разлистена ми душа!

Съмнала бях!

Така те познах!

© Роза Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??