Jul 8, 2010, 12:10 AM

Когато утре-то се бави 

  Poetry
750 0 3

Утре-то се бави.

А вчера е счупено стъпало,

на което не можеш

да стъпиш.

Днес някак си

не съществува,

защото аз не съществувам.

Прекрачвам дупката

в душата си.

Но вместо да продължа,

се връщам

и влизам в нея.

Стъпвам.

Вървя.

Иска време, докато очите привикнат.

Иска тренинг, докато ръцете

се научат да разпознават

ръбовете на предметите.

Тяхната грапавост

и белота.

 

Кое ни причинява

най-голяма болка...

Дали са малките неща

с тяхната натрапчива незабележимост,

или важните,

които лесно сме успели да объркаме?

 

Пълзя по ръбовете

на предметите.

И слабостта, която

ме измъчва, е само

силата, която е ненужна

в този миг.

 

Невинаги е нужна сила,

а само пристан,

да стоиш

и да дочакаш

своето сбъдване.

 

И няма нищо по-тъжно

от несъстоялия се днешен ден.

Смъртта му някак трябва да приемеш.

И няма нищо по-трудно

от това да признаеш,

че болката е свършила

и трябва пак да продължиш.

 

Сила-слабост-сила-слабост...

Преходът е най-труден.

 

Добро утро след теб,Тъга!...

8.6.2010.

 

© Милена Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Невинаги е нужна сила,
    а само пристан,
    да стоиш
    и да дочакаш
    своето сбъдване.

    Труден е животът - несбъднат, недочакан, агонизиращ в собствената си задушаваща обвивка - идва ли УТРЕ изобщо някога?..ако чакаме на утре, никога няма да живеем!



  • Аз също.
  • Много харесах.
Random works
: ??:??