Mar 4, 2021, 7:20 AM

Кой тука, кой е ? 

  Poetry » For kids
701 3 14

 

Тази книжка е малка и шарена.

Всяка страница свършва с въпрос,

а картинките крият загадка:

- Отгатнете, деца, кой е тоз′?

 

Има рог и опашка, и тяло

почти колкото влаков вагон.

Вече наръч треви той изял е,

но би глътнал и още цял тон.

 

Любопитка го гледа отгоре

и игриво размахва опашка.

Скача бързо от клонче на клонче

хвърля долу обелки бананови.

 

- Не мърсете гората!- изкрясква

пъстроперест умник от гнездото.

- Ще докладвам и ще си изпатят

родителите, щом получат глобата.

 

 - Не плаши я!- там някой изсъска

и увива снага по дървото .

- Не може тъй! Според закона лъвски

се разяснява първо, после глобата.

 

 – Я повтори! Какво не може? Казвайте,

щом царския ми сън сте нарушили!

Разресвам гривата, корона слагам

и ще осъдя всички прегрешили…

 

Тази книжка е малка и шарена

и е пълна с различни герои.

Прочети и разгледай внимателно

и кажи ми сега кой тука кой е?

 

 

© Дочка Василева All rights reserved.

The work is a contestant:

Стихотворения за джунглата »

6 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??