Sep 6, 2009, 9:07 PM

Кой знае... (по Шекспир и Бърнс) 

  Poetry
1089 0 7

 

Кой знае...

(по Шекспир и Бърнс)

 

 

Упрекваш ме сега защо отминах,

за кратко спрял пред твоята врата.

Защо не молих, плаках и проклинах,

когато не ме пусна през нощта.

 

Бленувала си ме  като Ромео,

въздишащ под балкон на Жулиета,

готов на всичко, за да е при нея,

загърбвайки Монтеки, Капулети...

 

Прости ми, не разбрах, че си желала

да знаеш колко съм готов да чакам,

ала на мен по–близки са ми  Финдли

и таз, която му  отвори  в мрака.

 

Пък после кой ли знае,  дали няма

да стане пак, щом вече е било -

и морен пътник да обикне пламенно

девойката, която му постла легло...

 

© Любител All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??