На Д.
Когато летните момичета заплачат
със сълзите на есенни жени,
тогава напълни за мене чаша.
Тогава ти за мене си спомни!
Не беше писано да бъда Пролет.
Не помня - безметежни, майски дни.
Не помня - лекият ти първи полет.
Ни първите слани.
Но помня как родихме се в прегръдка.
Ти в твоето. Аз в моето легло.
И как заспивах, как дочувах стъпки
във думите ти - мраз върху стъкло
Във думите ни - музика и рими,
сред още думи като смях и мед...
Обичам мойто късно осъзнаване.
Обичам твойта наглост на поет.
И нека летните момичета да плачат
със сълзите на есенни жени.
След всичко преминаващо оставаме.
Без никога да шепнем: "Остани!"
София
24.11.2023 г.
© Росица Младенова All rights reserved.