Не се предавай никога - бори се всеки ден!
Доказвай на Живота, че ненапразно си роден!
Заслужил си да бъдеш тук, сега,
но не за да си нечий роб или слуга,
а да си себе си - дори и грозничък,
дори и малко лош...
Не знаеш ти кое "късметче" ще изтеглиш
на Живота от неплетения кош!
На прага ти навярно ще почукат:
днес - луда радост, утре - някоя беда,
безгрижно щастие, умора тежка,
дори греховна суета...
Но те при теб дошли са неслучайно, знай!
Едно е сигурно за всички -
Колелото на Живота няма край!
Сега отгоре си - млад, хубав и богат,
а след секунда - среща със Съдбата в дрехите
на някой непознат...
И хоп!
Не знаеш утре той какво за теб ще стори
и от върха на Колелото как ще те събори!
А долу, в ниското, е мъка, студ и самота,
грехът потайно дебне нечия изгубена душа...
Една е само крачката - помни, човече -
между това - да имаш Всичко и да нямаш Нищо вече...
Преди да я направиш, помисли -
от нямането на какво в Сърцето най-боли?
Пази "невидимото" за очите чисто, непорочно!
Не наранявай себе си и другите нарочно!
Животът правило сурово има -
всичко връща ти като за трима!
Прави Добро и следвай Светлината -
тя пътят е единствен за Душата...
© Даниела Ганчева All rights reserved.