Jun 27, 2006, 9:12 PM

КОМПЮТЪРНО ВРЕМЕ 

  Poetry
705 0 6

КОМПЮТЪРНО ВРЕМЕ

Странно време...компютърно време...

Не се будим със изгрева златен –

Хипнотично в монитора взрени

Сме осъмнали в свят необхватен...

 

Цъка мишката лудо в ръката,

До изтъркана клавиатура,

Клипва, сейфва, ъпдейтва и смята,

Шифт и Алт надпреварват се щуро.

 

Разстоянията се стопяват,

В интернетното хиперпространство,

А клавишите жадно загряват

от възникнали чат-запознанства...

 

Търсим нещичко по-виртуално,

Със клепачи докрай вцепенени,

Ръкостискане – не е актуално,

тъй общуваме раздалечени.

 

Анонимно...със име прикрито...

Колко лесно е, щом е задочно.

Позабравиха вече очите,

Как към слънцето да се насочат...

 

То залязва сега...не усетих,

Зад компютъра зърнах случайно...

Умориха се вече ръцете

Цъкват с мишката думите тайни:

 

SHUT DOWN……………………

 

27.06.2006

© Дидислава All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Живко, това май е всеобща болест
  • Невероятно силно стихотворение!Улучи ме точно в десятката!Все едно че четеш мислите ми!
  • Много хубав стих и много е вярно всичко, което си казала! Поздрав!
  • Благодаря ви от сърце и интернетно стискам ви ръце
  • Много е актуално, но
    нищо не може да замести личния контакт.
    Поздрави за стиха ти.
  • Ех,Дидислава,уцели болното място в тоя интернетен век!Но си е чистата истина,поздрави за стиха! 6 и много
Random works
: ??:??