Ванчо има конче,
шарено бонбонче.
Конче с герданче
като нашто Анче.
С големи ушички,
с очички звездички,
с буйна грива,
с походка игрива.
Пусне ли го в двора,
прескача стобора.
Опашчица размахва,
нахална мушица махва.
Ванчо се гордее
и за кончето милее.
Всеки ден го цунка
по меката... муцунка.
© Иван Иванов All rights reserved.