Nov 3, 2024, 8:21 AM

Копнеж... 

  Poetry
52 0 0

В тихото на мрака все те чакам,
примигващо да ми се присъниш,
капки восъчни горещо те оплакват
и като в роман очаквам да се сбъднеш.
А тишината ми мълчи пак с твойто име
и стъпките ти чувам листопадни.
Ти в този мрак така и не откри ме,
очите ти за светлината бяха жадни.

 

Сянката ти лунно ме прегръща
и в тъмнината сгушвам се край спомен.
Копнежът мой в черупка се превръща,
завинаги останал толкова бездомен! 

 

© Галина Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??