Jan 20, 2023, 1:03 PM

Копнеж за сняг 

  Poetry » Strict forms
239 2 6
КОПНЕЖ ЗА СНЯГ

 

Сойка – птица присмехулка,

шавна в клюмналия орех.

Пита медена търкулна

здрачът, вместо да говори.

 

Блесна пламнала свещица,

пламъчето затанцува.

Дядовата воденица

грейна – празнична хоругва.

 

Ангел тук нощес е слязъл.

Чупнал си е благ порязник

и за кратко е полегнал.

 

И душицата ми празна

да прегърне е сколасал –

с бяла приказка и ледна.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??