Apr 23, 2017, 5:41 PM  

Копнение 

  Poetry
346 3 10

Искам само вълните ти сини,

топъл бриз над брега да лети,

далнина, омагьосваща с рими,

а в небето – горещи звезди!

 

Искам лято и пясъчни дюни,

и водите ти светли, море,

със соления мирис на юни

и с размаха на птичи криле!

 

Шарен микс, под нозете да хрупат 

ситен пясък, черупки, кристал...

Вечността ти не могат да купят!

Кой, море, като теб е живял!

 

От високо прибоите слушам

на бездънната морска душа

и, безсънна, над земната суша

тъмни дипли разстила нощта!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??