May 8, 2008, 3:58 PM

Копнея... 

  Poetry » Love
1015 0 14
  Копнея...

Копнея да седна

на земята студена

и да плача

като малко дете,

да изплача,

горчиви, сълзите -

без срам,

със глас,

както може само дете...

После като коте

да се сгуша

до сърцето ти

и да заспя,

слушайки го

как тупти...

Копнея да разперя,

свободна

като птица,

сребърни криле,

разчупила окови,

готова за нови,

непознати светове

Да полетя!

А когато се завърна

уморена,

кална,

дори смутена

и заплача

събудена -

приюти ме!

Изтрий очите ми

мокри

и сънени...

Усмихни ми се

с онази усмивка,

която може всичко

да направи красиво!

Чакам те - струна,

готова да засвири

песен любовна

на чучулига...

Приюти ме...

Като коте да заспя

до сърцето ти!

Погали ме...

С изплакнати

от сълзите очи -

копнея...

© Диа-непокорна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??