Много преди
всички звезди
да засветят,
светеше само една —
възголяма и бяла.
Ала тя,
не разбрала
защо е сам сама на света —
сякаш осиротяла,
помощ зачака,
но не дочака,
заплака
и се превърна в сълзи —
и се в сълзи
преобрази...
И от всяка
нейна сълза
се роди
този безкрай от звезди —
белег навярно
от древната майка-звезда,
светила някога
и сътворила
всезвездна следа.
Звездици-сълзици —
небесна роса,
с небесни искри
безброй небеса
сътворете
и вкупом ги
благословете!
И в тях
нека
обич
цари!
© Стоян Минев All rights reserved.