Nov 1, 2022, 1:37 PM

Космолог 

  Poetry
188 0 0

Утрото ме среща в упор

от слънчевата си засада.

Надежда се самозаражда

в лиричния обстрел попаднала.

 

Новородена битка свети

със всички възрасти у мен.

Във фокуса на битието

навлизам недосътворен.

 

Опорна точка Архимедова

дълбокодълго търся аз.

И дънни преобърнал пластове

не мен, - самооткривам вас.

 

В околоземна обиколка

- отломък земножив - кръжа.

Като света огромна болка

не длани, рани две държат.

 

И слънчево узаконявам

на всеки кълн добрия лес.

И облачно всеизживявам

чудесното, небесно днес.

 

Облъчва ме космоневроза:

несъвместимости в една

ужасно гъста небулоза

в сърдечна орбита у нас.

 

И шепна шеметна молитва

за спасение

чрез мен на всички вас.

От бъдеще роден

              умирам древен аз

с космичности населен

                      земен жител.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??