Jun 12, 2007, 2:21 PM

Козичката Шура 

  Poetry
888 0 9
Имаше козичка - Шура!
Беше невъзможно щура!

Бе начетена и умна!
Бе добра и сладкодумна!

Всяка сутрин Шура става
и със спорт се занимава.

Тя обича да потича,
и гимнастика обича.

После анцуга събува,
във басейна да поплува,
да поскача на батута.

После Шура се изтупа
и, по градските павета,
стъпва горда и напЕта!

Срещнат ли я, на мъжете
им омекват коленете -
Шура, като се разхожда,
с токчетата ги пробожда!

А пък грубите козища,
със увиснали месища,
спират и я гледат прави,
и въздъхват с явна завист:

- Ех, да имах таз фигУра!

Ала не - една е Шура!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??