Спокойствие, но самота – нима това е то „мечта”?
Дори когато съм потънала в мисли,
сред зелените листи
и вплела пръсти в косите сребристи,
аз отново се давя в тъмата студена и мрачна,
която ме праща в безбрежната мъгла,
сгъстена, сумрачна.
А после отново съзирам гората...
Макар и да отворих очи аз пак потънала в нищетата,
виждам сиянието на здрача,
обвиващ ме, когато плача...
Нима това е последният ми дъх?
Нима това е цялата скръб?
И животът изписан на лицето седи,
като татуировка той тежко лежи...
Нима за последен път видях залязващото слънце
и нима ще остане то в сърцето ми като трънче, бодил,
напомнящ ми за бездействието и празнотата, извиращи от мен,
но пък и красотата, мечтата, с която аз живях...
© Алекс All rights reserved.