Aug 15, 2023, 12:03 PM

Край Атлиман 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
168 1 2

Око притвори слънцето на запад,

целунало сърдитите вълни.

Тъй гордо е морето! Но му трябва

една любов преди да се стъмни.

 

Нощта, прикрита под прага' на изток,

приготвя вече първата звезда.

Предвечерно шумят игриви листи,

незнаещи ни смърт, ни самота.

 

Преди да почерней над нас небето,

преди камбана, шествие и кръст,

една любов ни дава туй, което

витае над удавената пръст.

 

                                9. юли 1990 г.

© Лъчезар Цонев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??