"Тук е погребан..."
( надпис на камък)
Отдавнашен е тоз надгробен камък,
но буквите му още си личат.
И днес изправен, като малък замък,
годните във него си течат.
Историята в него се побира
и тук се подслоняват векове.
И всеки пътник тука го разбира,
че камъкът понася ветрове.
И този гроб във времето векува,
макар че тялото му се топи.
Историята раните лекува
и етикет на вечното лепи.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Хубаво си го казал, Никола! Поздравление!