Това ли беше краят на кошмара,
на всички мъки, мразове и студове.
Тая зима яко ни заби шамара,
вижте: бедно селско дете клинци ми кове.
Голо, босо, неумито,
в бедната колибка циганче ми е свито.
Тича, шета, помага, работи и си тананика,
оп, грешка - какво тананика, милото от студ ми зинзика.
Куче и котка в любов са голяма,
изпадат направо в екстаз.
Съпреживяват човешката драма,
и тях не подмина злият северен дядо Мраз.
Бедний народец чака с часове на автобусната станция,
а бурният северен вятър тъй гадно ги брули.
Всички крещят "Искаме ваканция,
ветре, отивай си, не чу ли!"
Ледът отново е неизчистен,
бедно дете се подхлъзна и падна,
студ, как ми се щеше да си измислен,
толкоз мечти и надежди ти ми открадна!
Вижте, от изток изгрява жълтото слънце!
То топлинка ще ни даде мънце,
сериозно питам, това ли беше краят на кошмара,
на всички мъки, мразове и студове?
19.02.2008
© Владимир Георгиев All rights reserved.