Заставам на високата скала,
постлана меко с мъка и думи отчаяни.
Една стъпка, после втора.
Угасват в бъдещето две усмивки.
Огънят в гърдите ми нежно ми говори,
а потокът в мен ме е хванал за ръка.
Вървя напред, а сълзите ми са
седнали зад мен и молят ме
да се върна пак при тях,
а хаосът си шие дреха от
всичките ми думи ненаписани.
Тече зад мен река, бързаща
завинаги да се сбогува с мен.
Дали ще ме настигне?
Вървя напред.
Търся смисъл в спомените си
като в някой странен филм.
Няма смисъл повече да продължавам -
скоро и те ще се изгубят.
Пътешествието през живота ми приключи -
вече съм стигнала ръба.
Ще разперя крилете си
от бляскавия мрак на нищото
и ще полетя надолу в пропастта.
Ще избягам от падението.
И дори да чуеш плач на огън
или смях със нотка на коварство,
знай, че това е тишината, чийто думи
били са заглушени от целувка на отчаян вик.
Разпервам аз крилете си, направени
от бляскавия мрак на нищото.
Бягам от падението.
Не се измъчвай. Затвори очи.
© Виола All rights reserved.