Aug 2, 2021, 12:26 AM

Кристално блестят световете 

  Poetry » Free verse
383 1 5

Преплитат се звездните нишки,

танцуват, пеят, играят...

а слънцето огрява сетивата,

преплитат се слънчеви нишки

и бродират звездна картина...

А слънцето... по- спиралата

на времето се спуска

за да ни докосне

с любовта си...тя е извор

благодатен - жива вода

не отпита - закодирано е

всяко послание

и през лабиринта

на живота преминава...

Трудно е...А върхът е далечен,

всяка стъпка напред

е тласък нагоре - стъпалата блестят

с кристален блясък и ни водят

към портите на рая...Трудно е...!

Но всяка мисъл - трепти във всемира

а любовта е светлият лъч към без края

разширяват се пространствата -

вратите се отварят и толкова

кристално чисто блестят световете...!

 

13.06.2021г

Катя Джамова

 

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мили приятели, благодаря ви от сърце
    за хубавите думи и коментари!
    Бъдете благословени!
  • Хареса ми.
  • Кристално чисто! Много ми хареса!
  • Катя, стихът ти ми хареса с критално чистата истина, която си описала толкова красиво!
  • "кристално чисто блестят световете...!" и ни очакват. Но малцина ще ги достигнат. И това е за добро! Възвишени са стиховете ти, Катя. Поздравление!
Random works
: ??:??