Jan 14, 2022, 11:16 AM  

Криволици в самотата 

  Poetry » Love
418 3 7

КРИВОЛИЦИ В САМОТАТА

 

Няма как да отрека

все по-къс денят ми става,

стихва златната река

в руслото си пепеляво,

спря щурчето да скрипти,

рони перлички невенът

и лозницата покри

снежна ноемврийска плесен.

Кашля кривият комин

неразбран му е брътвежът.

Аз сама съм, ти – самин...

Но защо е тази нежност?

Камъчето ражда стих

подир ромол на поточе.

Можеш ли да си простиш,

че живееш в многоточие?

Съска зимната мъгла

никой никъде не тръгва.

Всичко живо е трева

прегоряла върху хълма.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Всичко живо е трева,
до ръждиво прегоряла.
Преживява се това,
няма смърт и след раздяла.
Камък ражда стихове, ...
  293 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??