Jul 3, 2012, 1:31 PM

Кръговрат (Кръгов Ад) 

  Poetry
1275 2 10

Не заслужаваш по-добра любовница.

Не заслужавам подобаващо сбогуване.

Жестоки за стрелките на часовника -

не връщат същото, което сме изгубили.

А помня пътите, когато сме се срещали

и онзи бързащ секундарник на сърцето ми.

Дори и смачкан на ребрата ми във клещите,

дори повреден, не престана да отмерва:

всяко вдишване изплъзващо се щастие,

всеки пристъп на обземаща ни лудост.

Не заслужавам по-голямо наказание.

Не заслужаваш по-различно влюбване. 

А ходовете върху този циферблат

раздалечават охладняващите пулсове.

Щом всеки сам си обитава своя ад,

то моят е със кръгова конструкция.

Не заслужавам по-дълбока страст.

И ти не заслужаваш още шансове.

 

Но в цикъла ни пак ще има час

на среща преди друго разминаване.

 

© Надежда Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??