Кучетата
са жертвоготовни,
мили, нежни, благи и
гальовни!
Те — и о̀бични,
и пламенни,
и предани,
не допускат
да са ни сърцата
ледени!
А и колчем куче
наблюдава се —
как играе,
дълго
съзерцава се!
© Стоян Минев All rights reserved.