Nov 8, 2013, 8:14 PM  

Кукуригу-у-у-у, мой стопанино 

  Poetry » Civilian
619 0 1

Кукуригу-у-у-у, мой стопанино

Кукуригу-у-у-у, мой стопанино!
Съмна вече, събуди се!
Житце дай - да се нахраня.
Не ми охкай, не мръщи се -
аз за ярчица си мисля.
Да, на мене ми е лесно!
В моя малък мозък птичи
се побират само песни,
а с очите виждам ясно
само ярчица и зрънце.
В двора малък, но прекрасен, 
съм щастлив от изгрев слънце!

Не ме псувай, мой стопанино,
а ми виж реда на двора: 
виждаш ли петел неканен 
да прелита през стобора?
Пор да виждаш тук да крачи?
Пиленца в чужд двор да бягат?
Мойта обич тука значи 
повече от сто тояги!
Само в нужда ги показвам, но
шпорите са остри, чисти...
.............................................
Кукуригу! Мой стопанино,
съмна вече! Субуди се-е-е-е-е-е!

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??