Oct 16, 2009, 10:25 AM

Купидон 

  Poetry » Other
1066 0 4

Не ти ли свършиха стрелите, лигльо,

сърцето ми отдавна камък стана,

смееш се и стреляш ме неспирно,

казах ти, внимавай, ще ми паднеш!

 

Не мога да те видя как се криеш,

в очите на избраните сновеш,

нощно време трудно ще заспивам,

щом знам, че можеш да ме прободеш.

 

А уж невинен си, и за добро е...!

Не ти решаваш кой да кара влака.

Съдбата  знае как да действа,

макар от нея нищо да не чакам.

 

Ангел бил си... Да бе!... Хитро!

Пратеник на любовта, с крила и лък,

от нея даже бог се е отрекъл,

щом хората във рая не стоят!

 

Не мога да ти вярвам... Трудно е!

Да свързваш хората е твой закон.

Но нараняваш ги, и после страдат,

не смей да ме прострелваш,  Купидон!

 

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Харесва ми!Поздрав!
  • Хареса ми, нищо че много си му ядосан на този Купидон!
    Ама той едва ли ще ти се сърди дълго, та....
    Усмивка от мен, мило момче!
  • Хубаво ми е, когато намирам такива стихове.Благодаря за четивото.
    Поздрав!
  • Много ми хареса,браво! Прочетох пак, и пак!!
    И по мен не искам той да стреля
    с купидоновите си стрели.
Random works
: ??:??