Apr 16, 2017, 10:29 AM

Къде се крие детството на големите 

  Poetry
1095 1 2

В метрото всички са деца.
Игрички само си играят
със телефони във ръка.
Там никой, никого не знае.

 

Там тишината е море
защото всеки е зомбиран,
а говорителят реве
повтаряйки къде си стигнал.

 

На побелелите деца
потят се само очилата.
Стремеж към следващи нива
е смисълът на тишината.

 

И като в турски сериал
нивата нямат край и смисъл.
Никой нищо не разбрал,
но страстно копчета натиска.

 

Един с усмивка, друг със яд,
един уверен, друг унило.
Подземен електронен свят,
в който детство се е скрило.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??