Apr 8, 2009, 10:27 PM

Към непознатото 

  Poetry » Phylosophy
580 0 0

Сърцето тупти в еднакъв ритъм,

търси своя уникален миг,

новости сега иска да открива,

предизвикателства и сила да усети,

омръзна му в кушетката да спи.

 

Душата заедно с него иска да израства,

вярва силно, че може да лети,

безкрайната ú вяра в чудесата

я дърпа към непознатите ú дни.

 

Разумът пак започва да пресмята

своя сложен алгоритъм,

с тухлички изгражда пак стената,

той стъпква дори понякога мечтите.

 

И ето, към непознатото се затърчаха,

завързаха дори страха в стая,

оставиха го сам, забравен,

и му оставиха бележка

 

"В предизвикателствата на непознатото израствам,

ти си ми ненужна пешка"

 

 

© Венцислав Огнянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??