Oct 9, 2005, 9:04 AM

Кърпикожуси и кози 

  Poetry
629 0 2
Бяха веселяци
кърпикожусите,
като пияни поляци*
натъпкали търбусите
със лято.
Смутиха се козите,
свърнаха.
Пастирът им – вятър,
удари в очите
и те се препънаха.
Помъкнаха
вимета към нощта
на поредната зима.

красотата на простите неща
навярно е неотменима.

*полски пъдари

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??