Jun 14, 2012, 8:21 AM

Късна песен... 

  Poetry » Love
470 0 1

 

 

 

Късна песен...

                    на К...

 

За бурята, която в теб е стенела

разправяй ми, целувай и разправяй

вековните букаци на колене

как падали под брадвата на Вятъра,

когато страшно е било и да си с мене-

сама била си и останала си права!..

 

Разправяй ми, разправяй за Стихията

вилняла във нощта и във душата ти,

когато зверове от страх свирепо виели

озъбени зловещо към Луната...

 

Разправяй как обесени от ужаса

звездите се люлеели над тебе

и падали в ковчезите на облаците

и ти като деца си ги погребвала...

 

Разправяй ми!.. Разправяй, не прекъсвай!..

Разправяй ми над колко свидни гробове

в оная нощ забивала си кръстове

и как си плакала за да останеш горда!..

 

... Разправяй ми, целувай и разправяй,

че ме обичаш и със мене ти е хубаво,

но вече нямаш сили да повярваш

и пак да оцелееш подир Бурята!..

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??